Arkea toistokatetrin kanssa

on hyvä tietää perusasiat katetrien käytöstä, jotta pysyt terveenä ja pystyt jatkamaan aktiivista elämää

On erittäin tärkeää, että juot tarpeeksi. Näin virtsatiet pysyvät puhtaana ja terveenä.  Muista kuitenkin välttää liiallista runsaasti kofeiinia sisältäviä energiajuomia sekä kahvin ja teen juomista. Kuumalla säällä hikoilet enemmän ja siksi nesteiden juomiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jotta estät nestevajeen. Muista riittävä nesteen nauttiminen myös liikunnan yhteydessä. Kannattaa seurata virtsan väriä, sillä sen perusteella voit arvioida juotko tarpeeksi. Virtsan väri on myös yksi tekijä sairauksien diagnosoinnissa. Vaalehkon keltainen virtsan väri kertoo siitä, että olet nauttinut nesteitä normaalin määrän. Tumman keltainen väri on myös normaali, mutta pian kannattaa juoda hieman nestettä.  Muista kuitenkin, että syömäsi ruoat voivat vaikuttaa virtsan väriin.

Muista, että munuaisvaurioiden ehkäisemisen kannalta on erittäin tärkeää, että tyhjennät rakkosi huolellisesti ja ajan kanssa, sillä kun rakossasi on liikaa virtsaa, se voi aiheuttaa vaarallisen korkeita paineita pakottaen virtsan takaisin virtsajohtimiin. Virtsanjohtimet taas yhdistävät rakkosi munuaisiin.

 

 

 

 

Toistokatetroivalle ja pyörätuolissa olevalle henkilölle hyvä apuväline on nimeltään WheelMate. Sen avulla pystyt etsimään helposti inva-wc:t sekä pysäköintipaikat. Lisäyksiä voi tehdä kuka tahansa sovelluksen käyttäjä. Palvelu on käyttäjilleen ilmainen. Lisättäessä wc:itä ja parkkipaikkoja sinulla on mahdollisuus lisätä tieto siitä onko käyttö maksullista ja kirjoittaa kommentteja. Pääset käyttämään palvelua täällä tai voit lataamalla appin Appstoresta nimellä ”WheelMate”.

 

 

 

 

 

Toistokatetrit ovat kertakatetreja eli niitä käytetään aina vain kerran ja ne hävitetään käytön jälkeen. Tämän takia on tärkeää, että tiedät, miten hävittää toistokatetrit turvallisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Nykyaikaiset katetrit eivät sisällä PVC:tä ja tämän takia voit hävittää jätteet käytön jälkeen turvallisesti joko sekajätteen tai energiajätteen mukana.

 

 

Ota mukaasi ylimääräisiä katetreja käsimatkatavaroihisi – ainahan on olemassa riski, että matkalaukkusi päätyy väärään paikkaan. Jos käytät SpeediCath-pakkausta, sinun ei tarvitse ajatella puhtaan veden saantia, koska SpeediCath-katetri on pakkauksessa steriilissä suolaliuoksessa. Välttääksesi ongelmia turvatarkastuksessa, voit pyytää lääkäriltäsi, uroterapeutiltasi tai sairaanhoitajaltasi todistusta, jossa esitetään, miksi sinulla on mukana katetreja. Voit tilata matkustuskortin tästä.

Nykyään markkinoilta löytyy Compacteja toistokatetreja, joiden kanssa harrastaminen on helppoa. Compact-katetrit ovat turvallinen ja huomaamaton vaihtoehto sekä ne ovat välittömästi käyttövalmiita. Toistokatetrointi ei siis ole este harrastamiselle, päinvastoin.