Eeva esittäytyy

Hei!

Olen Eeva. Olen elänyt selkäydinvammaisena pian jo kolmekymmentä vuotta. Vammauduin 19-vuotiaana 1990-luvun puolivälissä korkealta putoamisen seurauksena. Halvaannuin vyötäröstä alaspäin. Vammani on täydellinen, minulla ei ole minkäänlaista tuntoa tai liikettä vammatasoni alapuolella. Liikun käsikäyttöisellä pyörätuolilla.

Vuosien aikana olen opiskellut, käynyt töissä, opiskellut taas ja perustanut perheen. Harrastin pitkään myös tanssia pyörätuolissa. Viime vuosina tanssi on jäänyt pois, kun elämässä on ollut niin paljon kaikkea muuta, eikä täällä kotipaikkakunnallani ole löytynyt tarpeeksi esteettömästä tanssista kiinnostuneita.

Perheeseeni kuuluu mieheni Patrik ja kolme lasta, joista nuorin on kymmenen, keskimmäinen 15 ja vanhin täytti juuri 18. Tällä hetkellä viisihenkisen perheen arjen pyörittäminen on pääasiallinen ”työni”, toimin lasteni taksikuskina, ruoka- ja pyykkipäällikkönä ja läksyjen tenttaajana. Sen lisäksi olen mukana kunnallispolitiikassa ja monessa yhdistyksessä, kuntoilen ja pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon. Olen opiskellut ensin tradenomiksi ja johdon assistentiksi ja sen jälkeen korkeakoulututkinnon viestintätieteissä.

Selkäydinvammaisten vertaistukihenkilönä olen ollut melkein heti vammautumisestani lähtien. Helsingissä asuessani, ennen tänne Pohjanmaalle muuttoa, kävin usein Käpylässä, nykyisessä Synapsiassa, tapaamassa varsinkin nuoria vastavammautuneita selkäydinvammaisia naisia, koska olin itsekin silloin parikymppinen. Olen edelleen Akson ry:n vertaistukihenkilönä.

Liikun mielelläni luonnossa. Kesällä vietämme aikaa mökillä ja uin meressä (mikäli vesi on tarpeeksi lämmintä). Pari vuotta sitten saimme mökin rantaan paljun, ja siinä on ihana rentoutua lämpimässä merivedessä. Teen lenkkejä Freewheelin eli pyörätuoliin kiinnitettävän ison nokkapyörän avulla tai sähköavusteisella käsipyörälläni, rakastan ulkona liikkumista.

Coloplastiin olen tutustunut ensin sen tuotteiden käyttäjänä. Olen toistokatetroinut melkein heti vammautumisestani lähtien. Coloplastin tuotteita olen käyttänyt jo yli 20 vuotta. Tällä hetkellä käytän katetrointiin kotona SpeediCath Standardia ja kodin ulkopuolella SpeediCath Compact Eveä. Olen ollut vuodesta 2013 Coloplastin selkäydinvammaisten asiantuntijaryhmän jäsenenä, ja olen saanut tutustua yritykseen vähän eri vinkkelistä. Olen todella tyytyväinen Coloplastin tuotteisiin. SpeediCathia on helppo ja nopea käyttää kotona ja Eve taas kulkee helposti mukana ja on kätevä ja hygieeninen kodin ulkopuolella ja reissuissa. Katetrointi on minulle helppoa, mutta joskus hankalan malliset wc-istuimet tai kuivakäymälät tekevät siitä hankalampaa. Onneksi Eve on niin pieni ja näppärä, että sen kanssa katetrointi on toistaiseksi onnistunut missä vaan!

Pähkinänkuoressa:

– Selkäydinvammaisen elämää takana yli 25 vuotta

– kolmilapsisen perheen äiti

– kaupunginvaltuutettu

– harrastan liikkumista ulkona, tanssia, käsipyöräilyä, venäjän opettelua

– Coloplastin tuotteet tuttuja jo yli 20 vuoden ajan